diumenge, 11 de novembre del 2007

Concursos De Bellesa o Vells Concursos?

Arran d'un artícle publicat a la web del "Periódico de Catalunya" vull mostrar la meva indignació sobre els concursos o certàmens de bellesa.

Suposo que hi haurà moltes nenes de la meva edat atrapades en un cos d'una dona cinc anys major que elles, que voldrien, que somien, participar en un concurs de Miss Espanya o ser pubilla del seu poble, o barri, tant me fa, és el mateix. Quan ja fa temps que hem entrat en el segle XXI, aquest tipus de concursos haurien d'estar suprimits i formar part d'un passat i una cultura que no hauríem de recordar.

Aquests certàmens on es valora el físic, les corves i on un jurat format majoritàriament per persones que han viscut en un altre règim, és una ofensa per als valors reals de la dona d'avui en dia. Accepto que hi ha d'haver-hi models, per a que els dissenyadors puguin ensenyar en els salons de moda, aquelles peces de roba que no portarà mai ningú. No ho entenc però ho accepto. Però no puc admetre que el que es continuï valorant d'una dona siguin els seus pits voluptuosos i el cos treballat per un cirurgià o, en el millor dels casos, esculpit en un gimnàs i a base de passar gana i menjar malament.

Jo crearia un concurs per triar Miss Espanya, Miss Món i totes les Miss que es vulguessin. Però seria un concurs on es valorés el treball de la dona, la seva aportació en la societat, el sacrifici per conciliar la vida laboral i personal, el treball realitzat per moltes altres dones que han de cuidar malalts, i així podria fer tantes categories com imaginació podés tenir. Però aquest concurs seria un fracàs. Un fracàs de les dones a qui no se'ls valora la seva feina en una empresa dirigida per homes. Un fracàs de les dones que conviuen amb un masclista. Un fracàs de les dones oblidades perquè no poden sortir de casa perquè hi tenen un malalt.

2 comentaris:

yourwinterwish ha dit...

Hola Carlota,

Fa molts anys que la majoria de dones intel·ligents i sense un físic espectacular que demanen la supressió d'aquests concursos en els que es mostra a la dona com un mer objecte del que es pot gaudir. O encara més, mostren al món que les dones maques sempre són tontes, ja que la majoria que acaben en concursos d'aquets són les que no valoren la seva capacitat intelectual.
Es necessita moltíssim per canviar el món.
Salut!

Anònim ha dit...

Doncs jo no li trobo a la guanyadora del concurs, motius (físics) per a guanyar-lo.

Veuríem com s'ho faria aquesta noia per a destacar per sobre de la gent si no fos pel físic (vaja, pel premi aquest).
Unes bestiesa vaja.